Još jedna banka u Srbiji promenila vlasnika: Šta se dešava sa računima i kreditima klijenata

|

Rajfajzen banka a.d. Beograd saopštila je da je nakon dobijanja saglasnosti Narodne banke Srbije i nadležnih regulatornih tela uspešno realizovala kupovinu 100 odsto akcija Kredi agrikol u Srbiji. Spajanje Rajfajzen banke i Kredi agrikol Srbija A.D. Novi Sad očekuje se do kraja drugog kvartala 2023.

“Ponosni smo zbog činjenice da je naša centrala, Raiffeisen Bank International, prepoznala potencijal u Srbiji i podržala nas u nameri da se još bolje pozicioniramo na tržištu”, rekao je predsednik Izvršnog odbora Rajfajzen banke Zoran Petrović.

Očekuje se da će Rajfajzen banka povećati svoje tržišno učešće u Srbiji na 12 procenata po vrednosti ukupne bilansne aktive, ukupan kreditni portfolio bi trebalo da dostigne vrednost od gotovo tri milijarde evra, a baza aktivnih klijenata da premaši broj od million korisnika.

Još uvek nije poznato da li će Kredi agrikol promeniti ime, ali nekako, u tom procesu klijenti banke obično postavljaju logično pitanje – šta će biti sa nama?

Odgovor je stigao iz Narodne banke Srbije:

“Navedena promena vlasnika nema uticaja na promenu statusa klijenata ove banke, koja za sada nastavlja da posluje pod istim poslovnim imenom. Ugovori, koji su zaključeni između Banke i njenih klijenata ostaju na snazi nepromenjeni, te klijenti zadržavaju sva prava i obaveze koje su ugovorene sa Bankom”, objasnili su iz Centralne banke.

Izvor: telegraf.rs