Otac Angeline ubijene u Ribnikaru otkrio šta je Šapić uradio za porodice stradalih: “Dobročinstva se čine u tišini”

|

Anđelko Aćimović otac Angeline ubijene u Ribnikaru, za Kurir je ispričao da je, nakon tragičnog događaja 3. maja prošle godine, kada je u toj školi učenik K.K. ubio devetoro učenika i čuvara, tadašnji gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić među prvima pružio pomoć i to u tišini, kako se dobra dela i čine, iako su ga javno mesecima nakon toga napadali zbog navodnog nereagovanja.

“Dobročinstva se čine u tišini i on je to tako i uradio, zato mu se zahvaljujemo. Sam je rekao da nikako ne želi nikakve izjave da daje tim povodom, da neko ne pomisli da on to zloupotreblja, što je zaista za veliko poštovanje. A napadali su ga mediji zato što se nije oglašavao povodom tog pitanja, samo je jednom poručio: “Ostavite te ljude na miru”… I nas su zvali da pitaju povodom onih koji se navodno nisu oglašavali, ali je on želeo da u tišini pomogne, a ne da to koristi”, ispričao je za Kurir Anđelko Aćimović.

Kako je dodao, Šapić je od početka ponudio pomoć, platio sve troškove oko sahrana, pomagao finansijski svim porodicama, što je učinio i nedavno pred istek godinu dana od tragedije. Istakao je da je ovog puta i ljudima iz druge opštine, Mladenovac, odnosno Malo Orašje, pomogao, što, kako je istakao, gest koji zaslužuje svako poštovanje.

Aleksandar Šapić je do kraja ostao pri stavu da ne želi tu tragediju da koristi za bilo kakvo javno isticanje, te do javne zahvalnosti oca male Angeline nije bilo poznato šta je učinio za porodice svih stradalih.

Izvor: kurir.rs