“Rekla je da brine za sina, predložila sam stručnu pomoć”: Na suđenju Kecmanovićima isplivali novi detalji

|

Miljana i Vladimir Kecmanović, roditelji dečaka ubice iz OŠ “Vladislav Ribnikar” koji je u školi 3. maja 2023. godine ubio devetoro dece i čuvara škole, poručili su da neće svedočiti u postupku koji su protiv njih pokrenuli roditelji ubijene Adriane Dukić (14), što je dodatno uznemirilo njene roditelje, ali i ostale čija su deca ubijena u masakru.

“Moji klijenti su doneli odluku da neće davati iskaz u ovom postupku. Oni su tako odlučili jer nisu u stanju da ponovo govore o svemu”, rekla je advokatica Marina Ivelja, koja zastupa Kecmanoviće.

Zastupnica oštećene porodice Dukić odreagovala je na ove navode i istakla da to nije u redu jer se oni u tom slučaju predstavljaju kao žrtve, što nikako nisu.

“U ovom postupku se dobro zna ko je žrtva, ko je počinilac, a ko uključen u zločin, zato ne treba mešati teze”, rekla je advokat Snežana Dunjić, zastpunica porodice Dukić koja je i nakon suđenja izjavila da je ovo još jedan oblik sramnog ponašanja odbrane.

Nada Radonjić Bulatović, nastavnica srpskog jezika koja je Kosti Kecmanoviću bila razredni starešina u šestom razredu rekla je da nikada sa njim nije imala problema, ali da je stekla utisak da je čak i nastavnike “gledao sa visine”.

“Pristojan je dečak, voleo je da uči, družio se, jedino u komunikaciji sam nekada sticala utisak da nas gleda sa visine. Kad na času postavi pitanja koje počinje sa “a zar nije to ovako”, ali ako bi se pokazalo da nije u pravu on bi se izvinio”, rekla je ona i dodala:

“Majka Miljana mi je jednom došla i rekla da je zabrinuta za sina jer je videla da mu nije pravo što ga drug nije pozvao na rođendan, a to je bilo pre nego što je prešao u drugu smenu, zato sam joj rekla da zbog promene okruženja koja mu možda predstoji ipak treba da popriča i sa nekim stručnim licem”, ispričala je Nada Radonjić Bulatović, razredni starešina dečaka ubice u šestom razredu.

Izvor: kurir.rs