Uprkos merama prosvetne inspekcije, privatni vrtić ispisao Nauma: Oglasio se gradski sekretar Slavko Gak

|

Slavko Gak, gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu oštro je reagovao na vest o malom Naumu Jovanoviću (4) koji je zbog smetnje u razvoju danas i zvanično ispisan iz vrtića.

Kako je najavio Gak, mali Naum biće upisan u državni vrtić gde će sa njim raditi profesionalci, a privatni vrtić će snositi posledice zbog neispunjavanja mera prosvetne inspekcije.

“Skandalozno je što je privatni vrtić uprkos merama prosvetne inspekcije ostao pri stavu jednostranog raskida ugovora i dete danas nije primljeno u vrtić. Reagovali smo odmah i mališan će uskoro krenuti u jedan od državnih vrtića. Takvo ponašanje je neprihvatljivo i od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ću zatražiti oduzimanje licence za rad ovog vrtića zbog grubog kršenja propisa”, naglasio je Gak.

Кako Gak dalje ističe, u pomenutom privatnom vrtiću nisu uložili ni minimalne napore da pomognu u prilagođavanju deteta na kolektiv iako su od roditelja imali potpunu podršku, odnosno, oni su čak privatno angažovali i asistenta za dete koje ima disharmonično kašnjenje u razvoju.

“Naša druga kućica” je već treći vrtić koji ispisuje Nauma, a baš u njemu je, kako kaže njegova mama, Naum najviše napredovao, zavoleo drugare, a i oni njega.

“Jeste zavoleo drugare ovde, ali posle svega shvatam da to više nije dobra i bezbedna sredina za njega. Sada nam preostaje da pričamo sa defektologom i da vidimo kako je za Nauma najbolje da postupamo u narednom periodu”, rekla je Jelena za Telegraf.

Izvor: telegraf.rs