“Kosta je više bio sa mnom nego sa roditeljima”: Učiteljica o dečaku ubici – Nije bio nestašan kao drugi dečaci

|

Dečak-ubica iz Osnovne škole “Vladislav Ribnikar”, Kosta Kecmanović (14), koji je 3. maja prošle godine sa samo 13 godina ubio devetoro učenika i čuvara škole i dalje se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

Od tog nesrećnog dana, priča se o tome kakav je Kosta Kecmanović bio u društvu, kod kuće, kao i u školi.. O njegovom ponašanju unutar “Ribnikara”, u Višem sudu u Beogradu govorila je i njegova učiteljica Vesna B. (68).

Ona je u parnici porodice ubijene Adriane Dukić protiv dečaka-ubice i njegovih roditelja, juče objasnila kako je on do petog razreda bio primereno dete i da ništa nije ukazivalo da je u stanju da napravi zločin.

“Imao je kosicu do ramena. Išao je u muzičku školu i glumio. Znao je sve o svemu. Nije bio nestašan kao drugi dečaci. Jednom smo išli na sajam cveća kod pozorišta i on se javio da ispriča koji je cvet u pitanju i sve je znao o cveću – prepričala je učiteljica i istakla da je tokom prve četiri godine njegovog obrazovanja provodio više vremena sa njom, nego sa porodicom”, ispričala je učiteljica i dodala:

“Kosta je bio moj učenik. Više je za te četiri godine provodio vremena sa mnom nego sa roditeljima. Bio je odličan đak, nije kasnio, radio je vredno zadatke i bio omiljen u društvu. Bio je zabavan deci jer ih je zabavljao tako što im je prepričavao knjige koje je čitao”.

Vesna B. je u penziji već dve i po godine, ali poslednje tri godine nije videla dečaka ubicu. Kako je rekla, muče je misli o Kosti Kecmanoviću, a o jezivom masakru saznala je istog jutra.

“Već u 9.15 su mi rekli: “Tvoj Kosta…”. Nisam mogla da verujem…”, rekla je učiteljica.

Izvor: republika.rs