Prošao rok koji su studenti dali Ministarstvu: Blokirane Kneza Miloša i Birčaninova ulica – 345 profesora ih podržalo

|

Studenti su danas u 11 časova započeli najavljeno protestno okupljanje ispred Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, a nešto pre 14 sati blokada se pomerila do ugla Birčaninove i Kneza Miloša. Studentima Univerziteta u Beogradu pridružile su se i kolege iz Novog Sada. Blokade bi trebalo da traju do 18 časova, kada počinje novi protest ispred RIK-a.

Studenti od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave nisu dobili potvrdan odgovor na zahtev da se otvori i revidira birački spisak. Studenti su od početka prošle nedelje svako veče od 18 časova učestvovali na protestima ispred zgrade Republičke izborne komisije.

Oni su pružili podršku koaliciji „Srbija protiv nasilja“ koja je na te proteste i pozvala kako bi se ostvario njihov zahtev za poništavanjem izbora, zbog neregularnosti. Studenti su od opozicije zahtevali konkretnije korake, koje su sami najavili na jednom od protesta.

Blokirana je ulica Kneza Miloša kod raskrsnice sa Birčaninovom. Saobraćaj se preusmerava. Kao druga lokacija spominjao se Brankov most, ali se po svemu sudeći odustalo od te ideje. Nije poznato da li će studenti ići na još neku lokaciju, a manji broj studenata ostao je ispred Ministarstva državne uprave.

Izvor: n1info.rs