Zbog jedne greške koju svi pravimo frižider nam “jede” struju: Pogledajte šta treba ispraviti da bi računi bili manji

|

Sa rastom cena struje raste i zainteresovanost domaćica za uštedu iste. U letnjem periodu najveći potrošači su klima uređaji, bojler, ali i frižider. Ipak, mnogi ne obraćaju dovoljno pažnje kada je u pitanju frižider, pa prave greške zbog kojih on troši više električne energije za rad.

Da biste smanjili račun za struju, potrudite se da pravilno koristite frižider. Optimalna temperatura na koju treba podesiti frižider je od 3 do 5 stepeni. Nikad nemojte stavljati u frižider namirnice koje su još uvek tople. Frižider ne stavljajte blizu ili pored šporeta, radijatora i drugih uređaja koji emituju toplotu. Takođe, nemojte dozvoliti da se nakupe naslage leda u frizu.

Pokušajte da što kraće držite otvorena vrata frižidera. Smislite bar delimično šta želite da uzmete pre nego što ih otvorite da se ne biste dugo premišljali gledajući police. Proverite da li vrata frižidera dobro dihtuju i da li su dobro zatvorena.

Što se tiče čuvanja hrane, takođe postoje pravila koja će vam pomoći da smanjite račun za struju. Posude sa hranom treba da budu zatvorene ili pokrivene jer se tako smanjuje količina vlage koja umanjuje efikasnost frižidera, a ovo se odnosi i na to da u njega ne stavljate mokro posuđe, flaše i boce koje nisu obrisane.

Izvor: smanjitroskove.rs