Viktor već 3 godine cepa drva besplatno: Mogao je da zaradi blizu 10.000 evra – Evo šta poručuje onima koji navaljuju da mu plate

|

Dobra dela iznova raduju, a za to je dokaz i objava na društvenim mrežama koja je i posle više od tri godine opet izazvala veliko oduševljenje. Radi se o ponudi jednog vrednog Rumljana da cepa drva svakome kome je to potrebno, potpuno besplatno. Povodom toga, redakcija Blica kontaktirala je Viktora Božića.

Kako kaže Viktor, njegova ponuda važi još uvek i važiće dok je živ i zdrav.

“Moja ponuda važi uvek. Cepam drva besplatno za sve ljude koji to ne mogu da plate, ali i za one imućnije kojima predlažem da uplate taj novac za bolesnu decu i one kojima je novac najpotrebniji”, ističe Viktor za “Blic”.

Na tu plemenitu odluku je došao pre tri i po godine, a do sada je bio na 131 adresi.

“Iscepao sam 1.138 metara drva, a po evidenciji koju vodim radi neke svoje uspomene, nisam naplatio preko 9.800 evra koje bi tim poslom zaradio. Ponosim se time, to je neki moj vid pokajanja i radiću to dokle god sam živ i zdrav”, kaže Viktor.

Došavši iz treće smene, nije mu bilo teško da odgovori na pitanja novinara i time pomogne da šira javnost još jednom upozna njegova dobra dela. Viktor voli to što radi. Ispunjava ga osećaj da je nekome pomogao. Bilo je svakakvih priča za ovo vreme koliko besplatno cepa drva, a kako je govorio, čak i onih koji su po svaku cenu hteli da mu plate.

Za humanost je dobio i zahvalnicu fondacije Dečiji snovi koju je okačio na zidu, što mu pruža još veću motivaciju da nastavi da pomaže.

Viktor nije bio preterano iznenađen kada je čuo da njegovo dobro delo ponovo oduševljava na društvenim mrežama.

“Verovatno da su postavili novi (oglas), konstantno sam pitan za intervjue i slično. Valjda, jer im je čudno što nudim potpuno besplatnu uslugu kao što je cepanje drva”, kaže Viktor.

Komentari na društvenim mrežama potkrepljuju motivaciju momka iz Rume, obzirom na to da su veoma pohvalni.

“Bravo Viktore, pobedniče ovog oholog vremena u kome živimo”, piše u jednom komentaru na Instagramu.

Oni koji znaju za ovog plemenitog momka, to su rado istakli u komentarima.

“Viktor već dugo učestvuje u grupi humanitarne licitacije nudeći usluge cepanja drva, vredno je pomena”, napisala je jedna komentatorka.

Ogromna volja i plemenito srce Viktora Božića iz Rume još jednom su podsetili koliko je važno ne zaboravljati dobra dela, jer samo njihovo spominjanje leči i oplemenjuje dušu.

Izvor: blic.rs