Kanađanin objasnio zašto su Srpkinje bolje od Kanađanki: Ne izlaze u pidžami, ne opijaju se, a jedno posebno ceni kod naših žena

|

Žene u Srbiji imaju stila, ne napijaju se do besvesti i poštuju svog muškarca za razliku od žena koje žive u Kanadi, smatra jedan Kanađanin koji već neko vreme živi u Srbiji.

“Brate, žene u Srbiji uopšte nisu bolje od žena u Kanadi, samo ih ti ne poznaješ dovoljno dobro”, prokomentarisao je jedan Aleksandar, a Kanađanin, koji se na Tik Toku predstavlja kao Andre in Serbia, rešio je da odgovori.

“Hajde da popričamo o ovome. U Kanadi sam živeo veći deo svog života i mogu da kažem da postoji ogromna razlika između žena, ovde, u Srbiji i žena u Kanadi. Pod jedan – žene u Srbiji se i dalje oblače sa stilom. U Srbiji još nisam video ženu koja u javnost izlazi u pidžami, i to u tangama koje vire. Takođe, ovde nisam video, kao u Kanadi, da žene svih uzrasta, ne samo mlade, već i starije – u tridesetim, četrdesetim i pedesetim godinama, izlaze u barove i restorane i opijaju se do besvesti. Ovde nisam video žene kako na ulicama padaju jedna preko druge i ponašaju se kao da imaju 12, 13 godina”, ispričao je Andre.

Razlog zašto se tako ne ponašaju je, kako kaže Andre, to što žene u Srbiji imaju poštovanja prema svojoj porodici. One znaju da takvo ponašanje ne utiče samo na njih već i na celu porodicu.

“Žene ovde znaju i da poštuju svog muškarca. U Kanadi, ako neki momak da komentar: “Ne bi trebalo to da nosiš” ili “Ovo izgleda bolje” odmah je potpuni kreten. Dok će žene u Srbiji i dalje, uglavnom, slušati svog muškarca. E sad, ima li loših jabuka, odnosno izuzetaka, ovde u Srbiji? Siguran sam da ima, kao i u svakoj državi… Međutim, u Kanadi je daleko češće to da sretnete žene koje se ponašaju kao izrodi i koje nemaju samopoštovanja. Svaka razmišlja: “Ja sam šef, i ne treba mi nijedan muškarac, mogu da nosim i da radim šta hoću”. Naravno, i u Srbiji ste slobodni to da radite, ali se to ipak ne radi”, objašnjava Kanađanin.

Većina Srba i Srpkinja se u komentarima ispod videa složila sa Andreom i zahvalila mu se na divnim rečima.

“Potpuno si u pravu. Kao žena od 49 godina mogu reći da mi je porodica sve na svetu”, napisala je jedna Srpkinja u komentaru.

Ipak, bilo je i onih koji se nisu složili i koji nemaju baš lepo mišljenje o našim ženama kao ovaj Kanađanin.

“Dobro, ali činjenično stanje je da kod nas, u Beogradu, svaka druga sad uradi usta i izgleda nakaradno. U Evropi nije toliko naglašena ta iskompleksiranost, žene su mnogo opuštenije”, istakao je jedan Srbin svoje ne baš lepo mišljenje o našim damama.

Izvor: kurir.rs