Najnovije informacije o stanju devojčice teško povređene na ringišpilu: Niški lekari daju sve od sebe

|

Stanje devojčice (13) koja je juče teško povređena kada se otkačio ringišpil na vašaru u Kuršumliji, i dalje je teško, ali i nepromenjeno u odnosu na juče, saznaje Kurir.

Devojčica je juče, odmah nakon nesreće, bila u kritičnom stanju i zbog toga je hitno prebačena u niški Klinički centar sa izuzetno teškim neurološkim povredama kičme i glave.

Niški specijalisti su je odmah uveli u stanje indukovane kome kako bi olakšali njen oporavak. Lavovska borba lekara za teško povređenu devojčicu nastavlja se i danas a promena za sada nema.

Devojčica se i dalje nalazi u kritičnom stanju, na intenzivnoj nezi. Osim nje, teže su povređeni i brat i sestra iz kuršumlijskog naselja Pantići. Kako se saznaje, sedmoro dece je u prokupačkoj bolnici a ukupno petoro do sada je poslato na kućno lečenje.

Podsetimo, juče je u Kuršumliji, na platou kod tamošnje glavne autobuske stanice, došlo do nesreće kada se otkačio ringišpil pri čemu je povređeno 13-oro dece. U međuvremenu su uhapšeni i zakupac placa i vlasnik ringišpila.

Izvor: kurir.rs