Osvanuo snimak sukoba Nanelija sa navijačima, on se oglasio: “Branio sam se, obezbeđenje je slepo”

|

Završila se i treća utakmica finalne serije ABA lige između Crvene zvezde i Partizana, a na kraju su crveno-beli pobedili 91:78. Ipak, meč nije mogao proći bez incidenata, pa su tako na početku utakmice košarkaši Partizana zasuti predmetima sa tribina, te je početak meča kasnio, a klub se oglasio saopštenjem.

Dan kasnije oglasila se i Crvena zvezda saopštenjem. Nemanja Nedović je nakon meča pozvao navijače da u četvrtoj utakmici ne ubacuju predmete na teren, a svoj komentar dao je i bek crno-beli Džejms Naneli! Grčki novinar Haris Stavru, urednik portala “24 sport” podelio je snimak na kome se vidi sukob Nanelija i nekoga iz publike ko je ušao na parket uz komentar:

“Džejms Naneli se sukobljava sa provokatorom tokom zagrevanja na meču Crvene zvezde i Partizana u hali “Pionir”. Evropska košarka je divlja. Timovi moraju da zaštite svoje igrače pre nego što bude prekasno”, stoji u njegovoj objavi.

To se nije dopalo Naneliju, koji se javio i odgovorio grčkom novinaru sledećim rečima:

“Ispravka! Ja sam napadnut i branio sam svoj prostor jer je on bio na terenu zbog obezbeđenja koje je slepo”, naveo je Amerikanac. Novinar mu je odgovorio da se slaže sa njim 100 odsto, na šta se Naneli nadovezao: “Naravno, samo ne želim da se smatra da sam se ja sukobio sa njim, neću taj narativ. Hvala na podršci.” Trenutak sukoba pogledajte na snimku OVDE.

Sledeći meč finala ABA lige odigraće se u utorak od 19 časova, a domaćin će i tada u hali “Aleksandar Nikolić” biti Crvena zvezda. Ukoliko bude potrebe, peti meč se igra u “Areni” u četvrtak od 20:00 časova.

Izvor: mondo.rs