Ispovest tinejdžera koji je bio na ringišpilu u Kuršumliji: “Pokušao sam da pobegnem, ali je pao i posekao mi nogu”

|

“Ringišpil se prepolovio. Ja sam taman sišao kada se čulo krckanje. Pokušao sam da pobegnem, ali je pao i zamalo me ubio”, ovim rečima je tinejdžer opisao trenutke koji su usledili u momentu pucanja ringišpila na vašaru u Kuršumliji.

Nesreća se dogodila oko 13 sati 8. maja na vašaru koji se tradicionalno održava na Markovdan u ovom mestu. Povređeno je 13 dece, dok je jedna devojčica (13) u teškom stanju u Kliničkom centru Niš, gde se lekari lavovski bore za njen život.

Tinejdžer kaže da je nakon pada ringišpila sanitetom Hitne pomoći iz Kuršumlije odvezen u bolnicu u Prokuplje, odakle je, pošto mu je ukazana pomoć, vraćen u Kuršumliju i pušten na kućno lečenje.

“Konstrukcija ringišpila mi je posekla deo noge. Bio sam u bolnici, dao sam krv, bio na pregledima. Ništa drugo ne znam”, kaže on.

Nesreća se dogodila oko 13 časova na platou pored autobuske stanice, gde se nalazi zabavni park.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić saopštio je danas da su uhapšeni Jovan Nedeljković, zakupac placa i Zoran Ljubomirović, vlasnik ringišpila koji se srušio, usled čega je povređeno 13 osoba, od kojih je jedno dete životno ugroženo. Par sati posle nesreće na društvenim mrežama pojavio se video-snimak na kojem se vidi trenutak pada ringišpila.

Izvor: espreso.co.rs