Uhvatio ga na radaru, pa platio kaznu za njega: Dirljiv susret dva drugara iz vojske nakon 27 godina

|

Davne 1996. godine drugovi Blažo i Dragan videli su se poslednji put nakon služenja vojnog roka u Beloj Crkvi, a pre četiri dana život im je opet ukrstio puteve. Blažo je 12. avgusta patrolirao putevima Crne Gore kada je na radaru “uhvatio” Dragana pa platio kaznu umesto njega. Ovo se zaista dešava jednom u milion.

Tog 12. avgusta, kao i svakog dana, Blažo Jeremić kontrolisao je saobraćaj na putevima Crne Gore. Na radaru je “uhvatio” jednog vozača koji se kretao iz pravca Bijelog Polja ka Dobrakovu. Nije ni slutio da će ugledati poznato lice svog prijatelja iz vojske, kojeg nije video tri decenije.

– On je mene poznao kad sam već ušao u kontrolu i nisam dozvolio da on plati kaznu, ja sam je platio za druga starog, jer radar kod nas ne može da se oprosti – rekao je Blažo.

Prijatno iznenađenje raznežilo je ove nekadašnje pripadnike Vojske Jugoslavije pa su iskoristili priliku, koja se verovatno pruža samo jednom u životu, da se ispričaju i zabeleže ovaj momenat slikom.

Dragan Radaković, inače potpredsednik Fudbalskog kluba Jedinstvo iz Banatskog Karađorđeva, rekao je da je svog druga prepoznao odmah, a onda je to potvrdilo i ime na uniformi.

– Bilo je to u subotu, 12. avgusta, oko podneva. Na izlasku iz Bijelog Polja ka Dobrakovu malo sam povećao brzinu, jer sam žurio da stignem u Vlajkovac. Uvek dobar “na nišanu”, zaustavio me je Blažo. Na uniformi mu je pisalo ime i prezime, ali ja sam ga prepoznao na prvi pogled. Pa, da l’ je realno da se posle toliko godina ovako sretnemo. Odmah smo se izgrlili i prisetili momenata iz vojske – kaže Dragan.

– Davno je to bilo, u martu 1996. godine. Došao sam u kasarnu u kojoj me je baš on dočekao na prijavnici. Inače je bio klasić sa mojim kumom koji mu je rekao da vodi računa o meni i da me čuva. Zaista je tako i bilo. Mnogo lepih reči bih mogao reći o tom čoveku. Pamti se i pamtiće se još dugo naše druženje u vojsci – rekao je Radaković.

On još dodaje da je sa Blažom bio u kontaktu, ali preko društvenih mreža. Ovo im je prvi lični susret nakon 27 godina.

– Kad god odem u Crnu Gore na more zastanem kad vidim patrolu da vidim da li radi Blažo. Ali, nikada pre ovoga se nismo sreli u Crnoj Gori. Bio je to dirljiv susret, obojici nam je zadrhtao glas od sreće – priča Dragan.

Izvor: espreso.co.rs