U Dejanovim rečima će se pronaći svi koji ovog leta ne idu na more: “Neće mi nedostajati apsolutno ništa”

|

U ovom periodu glavna tema bilo na poslu, gradskom prevozu i svakom razgovoru spominje se letovanje. Čuvena rečenica “Gde ćeš na more?” čuje se svuda. Kao odgovor odmah kreću da se deklamuju stavke iz aranžmana, pominju putarine, cene, apartmani ili hoteli, čuje se: “Grčka”, “Turska”, “Crna Gora”, tek poneko kratko – “nigde”.

Koliko uspomena, sećanja, poznatih lica, nezaboravnih osećaja i, konačno, nedostajanja stane u tu jednu reč, najbolje će vam preneti objava Dejana Senjija, koju je podelio u Fejsbuk grupi “Grčka uživo”.

“Neće mi nedostajati”, započinje Dejan, pa kreće da nabraja.

Ove godine ne idemo na more. Nisu finansije u pitanju. Jednostavno nismo mogli da se organizujemo zbog svih stvari koje su se izdešavale.

“Neće mi nedostajati putovanje, ionako je bilo naporno. Skoro uvek se kretalo u pola noći kako bi na granici bili u osvit zore. Prolazak kroz Prohor kao jedini na granici, uz mrzovoljan osmeh graničara. Neće mi faliti ni ona monotonost autoputa kroz Severnu Makedoniju, ni pauza na Dojranu uz obavezno tankiranje goriva i ljubaznost prodavaca. Tek ponekad prozborimo po koju po principu “Kako je kod vas?”, “Bogami isto tako i kod nas…”, “Zbogom i srećan put!”, “Vidimo se za 2 nedelje!”. Ljubazni grčki carinici, sa “Kalimera” i lošim srpskim “Dobrodošli!”. Neće mi nedostajati ni ono uzbuđenje od kružnog toka i Kasandrije pa sve do apartmana u Siviriju. Nakon 10-11 časova putovanja, konačno se stigne na odredište. Kome normalnom to može da fali?!”, pita se Dejan.

U nastavku, kaže, biće mu dobro i bez plaže, dobro poznatog Sivirija, plićaka, morskih talasa i zalaska sunca.

“Ta famozna plažica u Siviriju, gde se skoro svi poznajemo, jer godinama eto letujemo “samo tamo” i za bolje ne znamo, i pozdravljamo se kao sa najrođenijima kada se sretnemo posle nekoliko dugih godina”, piše Dejan.

“Ništa od ovoga mi neće nedostajati, verujte mi kada kažem. I verujte mi kad vam kažem da lažem. Faliće mi sve. Ali ćemo mi sve to nadoknaditi sledeće godine. Čekajte me krofne, ja ću sigurno doći”, zaključuje Dejan.

Izvor: blic.rs