Ski oprema džabe, kafa za 99 dinara: Na samo 10 minuta od Kopaonika nalazi se raj za ljubitelje snega

|

U srcu Srbije, na obroncima planine Kopaonik, nalazi se Brzeće, mirno planinsko mesto koje je poslednjih godina sve popularnije među ljubiteljima zimskih sportova i planinske idile. Osim prirodne lepote i čistog planinskog vazduha, Brzeće nudi i veoma povoljne uslove za odmor, što ga čini idealnom destinacijom ne samo za domaće, već i za strane turiste u potrazi za autentičnim zimskim doživljajem.

Jedna od najvećih prednosti Brzeća je moderna Gondola Brzeće – Mali Karaman koja direktno povezuje mesto sa skijalištima na Kopaoniku. Ova veza omogućava skijašima i bordistima lagan pristup glavnim stazama, dok istovremeno mogu uživati u miru i tišini koju nudi Brzeće.

Trajanje vožnje od Brzeća do Malog Karamana traje između 12 i 15 minuta. Gondola predstavlja ne samo praktično, već i spektakularno iskustvo zahvaljujući prelepim panoramama u kojima ljubitelji planine mogu uživati tokom vožnje. Takođe, treba pomenuti to da vikend turisti svoje automobile mogu da parkiraju kod gondole za samo 300 dinara, ukoliko žele da provedu svoje vreme na najpoznatijem skijalištu na Balkanu – Kopaoniku.

Restoranska ponuda u Brzeću odražava bogatstvo srpske kuhinje, sa akcentom na lokalne proizvode i tradicionalne recepte. Cene u restoranima su vrlo pristupačne, omogućavajući gostima da za relativno malo novca uživaju u bogatim obrocima i autentičnim specijalitetima. Tako da npr. u najpoznatijem restoranu “Gondola” u Brzeću, koji se nalazi u sklopu objekta “Bele staze” kafa košta svega 99 dinara, dok je flaša vina samo 1000 dinara… cene su pristupačne za svačiji džep a kvalitet i usluga su na vrhunskom nivou.

Posebna prednost odmora u Brzeću je iznajmljivanje ski opreme po veoma povoljnim cenama. Za razliku od većih skijališta gde cene ski opreme mogu bitno uvećati ukupne troškove zimovanja, u Brzeću je moguće iznajmiti kompletnu opremu za skijanje po cenama koje su znatno niže. Ovo je posebno privlačno za porodice i mlade ljude koji žele da uživaju u skijanju bez velikih finansijskih izdataka.

Izvor: mondo.rs