Todorovići napustili grad i preselili se na dedovinu na Zlatiboru: Osim što gaje mangulice i ovce, zarađuju i od novog biznisa

|

Dok su mnogi odlučili da prodaju imanja na Zlatiboru, porodica Todorović iz grada se preselila na dedovinu i počela baviti seoskim turizmom. To se pokazalo kao odličan potez jer osim što dobro zarađuju, boravak na planini i te kako prija njihovoj deci kojih imaju troje.

Prva asocijacija na Zlatibor većini je jezero u centru i poplačani trg, ali ova planina je mnogo više od toga. Ovde u selu na samo desetak kilometara od centra ljudi dolaze da pronađu svoju prirodnu oazu. Domaćinstvo porodice Todorović pravo je malo parče raja na zemlji, kućice su drvene i tradicionalno opremljene. Gosti dolaze iz cele Srbije, regiona ali ih ima i iz dalekih zemalja.

“Posetila nas je gošća iz tropskih krajeva i ona je ovde kod nas na Zlatiboru prvi put videla sneg, to je bilo opšte oduševljenje i zaista prava radost”, ispričala je Jelena Todorović.

Da bi pokrenuli svoj posao Jelena i njen suprug Aleksandar korsitili su podsticaje lokalne samouprave, a sledeće godine planiraju proširenje kapaciteta.

“Na našem imanju uzgajamo mangulice i ovce. Zlatibor je izuzetno čist tako da nam nije teško da ispunimo uslove neophodne za organsku proizvodnju. Kasnije pravimo svoje sopstvene suhomesnate proizvode vrhunskog kvalieta, mleko i sir i sve to služimo našim gostima”, kažu Todorovići.

“Svi budu oduševljeni domaćim čvarcima, mesom i mlekom. Dobar glas daleko se čuje, a preporuka “od usta do usta” je najbolja tako da je broj noćenja u našem domaćinstvu sve veći. Često kao suvenir sa Zlatibora ponesu upravo pršutu ili čvarke”, dodaje Aleksandar.

Ovaj mladi bračni par sa troje dece, najbolji je dokaz da života ima i u srpskim selima, ali samo za one koji hoće da vredno rade i prevashodno bave poljoprivredom, a zatim i seoskim turizmom.

Izvor: kurir.rs