Radno mesto koje je postalo najtraženije u Srbiji: Plata i do 130.000 dinara, plus smeštaj i hrana

|

Vozači su širom sveta postali traženiji nego ikad, pa tako i u Srbiji. Budući da je veliki broj njih otišao na rad u inostranstvo, potražnja za njima u našoj zemlji se povećala. To dokazuju i brojni oglasi za posao, na domaćim sajtovima, u kojima se traže profesionalci za upravljanje kiperima i viljuškarima, kao i vozači za dostavu, kamiondžije i slični profili.

Zarada je uglavnom usko povezana sa kategorijom koju posedujete, odnosno poznato je da oni koji imaju položeno za kamione (C) i autobuse (D) – prolaze bolje od profesionalnih vozača sa B kategorijom.

Dodatne veštine su benefit više, tako da vozači kipera mogu da zarade do 130.000 dinara, kako piše u aktuelniim oglasima.

“Prijava od prvog dana, smeštaj i hrana su obezbeđeni”, navodi se u jednom od oglasa, a kao napomena stoji da je neophodno iskustvo u vožnji većih kamiona.

Takođe je velika potražnja i za vozačima (patentnog, regalnog) viljuškara, odnosno viljuškaristi, gde je ponegde početna zarada 70.000 dinara, uz prijavu od prvog dana. U mesecu je obezbeđeno šest slobodnih dana, a radno vreme prosečno je oko devet sati dnevno.

Firme traže i iskusne vozače sa B kategorijom, za dostavu svojih proizvoda ili ostale interne potrebe, a tu se uglavnom radi standardno – pet dana nedeljno, osam sati dnevno, a plate su niže.

Izvor: telegraf.rs