Oglas koji je uzdrmao Srbiju: Traži se spremačica stana na dan, 6 dana nedeljno – Spisak obaveza dugačak, a plata mizerna

|

Oglas koji je osvanuo na društvenim mrežama gde se traži ozbiljna i pedantna spremačica dva-tri stana na dan izazvao je pravu buru među korisnicima istih. Pored toga što se traži da je kandidatkinja ozbiljna, odgovorna, vredna i pedantna, naravno i neosuđivana, obavezno je i znanje engleskog jezika jer se spremačica može naći i u ulozi hostese koja treba da dočeka strance i preda im ključ.

Uz dugačku listu obaveza i zahteva, gazdarica je objasnila da se dva stana na dan nalaze na dve različite lokacije a kad u njima nema posla spremačica će po potrebi raditi i na trećoj.

Radi se od 11 do 16 časova, šest dana u nedelji. Plata je 200 evra. Oglas je izazvao negativne komentare verovatno zbog dugačkog spiska obaveza i skromne plate za ovu vrstu posla.

Reč je ne samo o količini već i težini posla, da li je posredi veliko spremanje uz pranje prozora i detaljno ribanje, ili recimo peglanje, te redovno higijensko spremanje jednom sedmično gde treba usisati, prebrisati podove, srediti kupatilo i prebrisati prašinu s nameštaja.

Izvor: kurir.rs