Od besplatnih akcija i preko 100 evra na računu: Telekom danas isplaćuje dividende – Proverite stanje i spremite novčanike

|

Sa današnjom isplatom dividende od strane Telekoma, građani koji su od 2010. godine dobili besplatne akcije od države na računu imaju oko 7.000 dinara samo od dividendi, a ukoliko uračunamo i vrednost besplatnih akcija na berzi ta cifra se penje na oko 115 evra, tj. tačno 13.614 dinara.

S obzirom na činjenicu da je prošlo više od 12 godina od kada su skoro svi punoletni građani dobili deonice od države, danas mnogi i ne znaju da li još uvek poseduju akcije, da li su podizali dividende i da li imaju novca na računu. Sve te nedoumice mogu se proveriti na šalterima Pošta, a potrebana je samo lična karta.

Ukoliko niste prodali besplatne akcije, kao ni podizali novac od dividendi, sada na računu možete da imate nešto oko 100 evra, odnosno 11.700 dinara. Građani su od 2010. godine dobili 31 akciju Telekoma Srbija, 5 akcija NIS-a i jednu akciju Aerodroma „Nikola Tesla“.

Jedna akcija NIS na Beogradskoj berzi sada vredi 676 dinara, a pet koliko je svaki građanin dobio pre punih deset godina, ukupno 3.380 dinara. Akcija Aerodroma vredi 1.500 dinara, a građanima je na račun uplaćeno i po 1.700 dinara na osnovu akcija Akcionarskog fonda.

Zaključno sa današnjim danom, i isplatom dividende od strane Telekom Srbija u vrednosti od 8,4 dinara po akciji, građani koji nisu do sada dirali besplatne akcije dobijene od države, na računima imaju skoro 60 evra tj. 7.034 dinara

Izvor: blic.rs