Nikola i Aleksa imaju hit biznis: Pare bukvalno vade iz mulja – Za 3 meseca zaradili preko milion dinara (VIDEO)

|

Poslednjih nekoliko godina pecanje magnetom postalo je planetarni hit koji osim toga što čuva čovekovu okolinu donosi i dobru zaradu. Da je zaista tako najbolje dokazuje priča Alekse Radosavljevića i Nikole Vidakovića iz Obrenovca koji tvrde da ovako u proseku zarade 30.000 dinara dnevno.

Pecanje magnetom je zanimljiv spoj zabave, očuvanja životne okoline ali i dobre zarade. Princip je jednostavan. Za kanap, koji je obično od sintetičkog materijala koji ne truli, veže se magnet koji dolazi u različitim snagama od 100 do 500 kilograma sile povlačenja.

Ideja da se Obrenovčani upuste u ovaj “biznis” dobili su preko društvenih mreža gde su videli kako pojedini jutjuberi vade pravo bogatstvo iz mulja. Rešili su da pokušaju, ali u početku nisu imali uspeha. Zatim su se dosetili da probaju sa “ribarenjem” ispod mosta, što se ispostavilo kao pravi potez.

Otkrili su da im je za početak posla bilo potrebno 1.000 evra.

“Čamac nas je koštao 300 evra, penta (motor) 200 evra, dva magneta 200 evra. Recimo, oko 1.000 evra nas je koštalo ulaganje za to”, kaže Aleksa.

Međutim, kako nisu imali toliki novac, obratili su se za pomoć njegovom ujaku.

“Odmah mu se svidela ta ideja, na prvu kad smo mu rekli, dok su svi ostali bili u fazonu “šta pričate to”, a sad nas zovu da sa nama vade gvožđe”, otkrio je on.

Da bi vadili teške komade metala iz reke, važna je i fizička snaga. Kako je Aleksa otrkio, u teretanu ne idu, pošto im je “ribarenje” sasvim dovoljan vid vežbe.

“Naša teretana je ovde na Savi, ujedno zarađujemo novac, čistimo reku i bildamo naše mišiće”, kaže Aleksa.

Izvor: blic.rs