“Najslađa zarada” – Ne radi se ništa, a novac samo kaplje: Ova nekretnina u Beogradu košta kao komforan stan u Srbiji

|

Sve veće “zvezde” na tržištu nepokretnosti u Beogradu iz godine u godinu postaju garaže. Skoro svaki odrasli član domaćinstva ima automobil, parkinzi u užem centru grada su papreni, kazne za nepropisno parkiranje još veće, pa garažna mesta vrede “kao suvo zlato”.

Za četiri godine njihov promet je više nego dupliran, a samo za godinu dana skoro za trećinu je poraslo tržište garaža.

Kako kaže poslednja statistika Republičkog geodetskog zavoda, ukupno je u Srbiji izdvojeno više od 67 miliona evra za garažne prostore, što čini tri odsto ukupnog tržišta nekretnina. Beograd je i dalje najatraktivnija destinacija za ovakve nekretnine.

Kako navode u agencijama za nekretnine, ovi privatni parkinzi se u užem centru Beograda prodaju po ceni od 25.000 do 30.000 evra. Najskuplje garažno mesto po ceni od 58.400 evra prometovano je na lokaciji Beograd na vodi. Toliko košta i jednosoban stan u Mirijevu, dvosoban u Rakovici, ili mnogo komforniji u unutrašnjosti Srbije.

Da je rentiranje ovih mesta za parkiranje vozila vrlo isplativo potvrđuje i Beograđanka Snežana T, koja na Dorćolu izdaje dva mesta.

“Zatvoreni parking izdajem za 150 evra mesečno, a na otvorenom za 100 evra. Bukvalno čim postavim oglas, odmah mi stižu pozivi i nemam nikada problem da nađem zakupce. To mi je mnogo lakša i slađa zarada nego od stana koji izdajem, jer nemam nikakvog posla oko održavanja, brige oko računa, kao i u kakvom će stanju stanari da ga ostave. To što obe garaže izdam i brže nego što ih oglasim ne čudi, jer da bi se našlo mesto da se ostavi automobil, ponekad mora da se kruži po pola sata”, kaže Beograđanka.

Izvor: novosti.rs