Adem Ljajić pijan upao u hotel, pa napao radnika jer je odbio da mu da piće: Evo kolika mu zatvorska kazna preti

|

Bivši srpski reprezentativac Adem Ljajić napravio je incident rano jutros, oko 6 časova, u hotelu “Holidej In” u Beogradu. Kako nezvanično saznaje Telegraf, Ljajić je sa prijateljem došao u vidno alkoholisanom stanju i od recepcionera tražio da mu donese piće, a potom je došlo do sukoba.

Radnik mu je rekao da je radno vreme završeno, te je odbio da mu da piće. Fudbaler ga je najpre verbalno napao, a potom ga uhvatio i za kragnu. Radnik hotela pozvao je policiju, a kada je ekipa stigla, Ljajić je odbio da da ličnu kartu na uvid.

Verbalno je napao i službena lica, zbog čega je zadržan u policijskoj stanici na Novom Beogradu, gde će biti najmanje do otrežnjenja.

Ljajić će krivično odgovarati pošto je Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu izdalo nalog prema kom će policijski službenici PS Novi Beograd podneti prijavu protiv njega, što je i saopšteno na sajtu ove institucije.

“Adem Ljajić je izvršio krivično delo Ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti iz člana 23. Zakona o javnom redu i mira koje je izvršio dana 18.05.2024. godine u ranim jutarnjim časovima na Novom Beogradu. Po prijavi građanina o remećenju javnog reda i mira, policijski službenici su izašli na mesto događaja i zatekli A. Lj. kako vređa policijske službenike i ometao ih u izvršavanju službenih radnji. Alkometrom je utvrđeno da okrivljeni ima 2,2 promila alkohola u krvi, a okrivljeni će na sve okolnosti izvršenja krivičnog dela biti saslušan u redovnom postupku”, piše između ostalog u saopštenju.

Ukoliko je ranije osuđivan preti mu zatvorska kazna od šest meseci do dve godine, a postoji i mogućnost uslovnog otpusta ukoliko nema krivične presude iza sebe.

Izvor: telegraf.rs