Najjeftiniji restoran u Srbiji je onaj skupštinski: Batak bez kostiju 189, čaj i kafa po 15 dinara – Pljeskavica pojeftinila

|

Građani Srbije svedoci su svakodnevnih poskupljenja životnih namirnica i usluga u restoranima. I dok cene na tržištu divljaju, to nije slučaj kada je reč o skupštinskom restoranu u kom obeduju narodni poslanici i njihovi gosti.

Iako su cene nekih stvari ipak “poskupele”, poput espreso kafe koja je sa 14 dinara “skočila” na “čak” 15 dinara, i bifteka koji sa 1.078 sada otišao na 1.223 dinara, postoje stvari koji su čak i pojeftinile, poput, primera radi, pljeskavice (porcija, sa prilozima) koju sada mogu da pojedu za 263 dinara, dok je nekada koštala 281 dinar!

Ako se nekim slučajem zateknete u skupštnskom restoranu kao gost nekog od poslanika, takođe možete naručiti i prirodnu limunadu za 48 dinara, ali i neko energetsko piće za 54 dinara. Ukoliko volite biljni čaj bez limuna, Skupštinski restoran je prava adresa za vas, jer taj topli napitak košta samo 7 dinara, dok je sa dodatkom limuna već “čitavih” 15 dinara.

U meniju restorana Narodne skupštine za poslanike su u ponudi i njoke sa četiri vrste sira koje koštaju 301 dinar, dinstana junetina za 422 dinara ili lignje na žaru za 630 dinara, dok su najskuplje stavke u meniju orada i brancin koji koštaju po 2.196 dinara po kilogramu.

Inače, od 1. januara ove godine plate u javnom sektoru uvećane su za 12,5 odsto, čime je povišica pripala i narodnim poslanicima.

Izvor: kurir.rs