Najbolje biznis ideje dolaze iz srca: Lana zarađuje od posla koji je mnogima sitan i neozbiljan

|

Lana Kurteš pravi je primer kako žena može da se izbori za svoje mesto na tržištu koristeći na prvi pogled bezazlene proizvode. Ova hrabra preduzetnica iz Novog Sada pokrenula je svoj biznis izrade sveća, a dodatnu volju dobila je posle konkursa koji su letos raspisali Ministarstvo rada, Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost i kompanija Mozzart.

“Ideja je došla iz višegodišnjeg rada sa ženama, uvidela sam koje su njihove osnovne potrebe. Tokom 2020. sam dosta putovala po Srbiji, upoznala se sa lekovitim biljem i osetila posebna energetska delovanja. Inače se bavim se ličnim razvojem, astrologijem, pa sam lako uvezala sponu između onog što priroda ima da ponudi i potreba žena. Moja poruka je da svaka žena u toku dana treba da pronađe malo vremena za sebe. A sveća je idealan podsetnik ženi da se opusti, relaksira, razmisli o sebi”, kaže Lana.

Ova hrabra i kreativna Novosađanka u poslednje vreme se naročito interesuje za etarska ulja, te ih je uvrstila u svoje proizvode.

“Osmislila sam kako ću sve to lepo upakovati i plasirati na tržište. Možda nekome ovaj biznis deluje infantilno, ali mislim da može biti i inspiracija drugim ženama koje se lome da li da uđu u ovakvu pruču. Da li je nešto profitabilno… Treba samo pratiti svoje srce. Zato sam i nazvala ovaj biznis “Herca”, kao žensko srce”, zaključuje Lana Kurteš.

Izvor: novosti.rs