Otkriven razlog sukoba između Đokovića i Živojinovića: Boba sabotirao Novaka na početku karijere

|

Dugo se spekulisalo šta je razlog sukoba između Živojinovića i Đokovića, a onda je Srđan u jednoj emisiji izjavio kako Živojinovići nisu želeli da pomognu njegovom sinu na početku karijere. Naime, on je 1999. godine zamolio Bobu za finansijsku pomoć, ali je nekadašnji teniser to odbio. Novak je tada bio u čuvenom kampu kod Nikole Pilića.

“Taj kamp je koštao mnogo, nekoliko hiljada maraka koje mi nismo imali. Nismo mogli da zaradimo od svog posla. Stupio sam u kontakt sa direktorom “Zeptera” u Beogradu. Nikola je zakazao sastanak kod Milana Jankovića, vlasnika kompanije, otišao je sa suprugom u Monako i objasnio mu o čemu se radi, da je Novak veliki talenat, da će biti dobar igrač… Janković je rekao da će ga podržati. Svi smo bili presrećni kada smo čuli”, priča Srđan.

Međutim, isprečio se neočekivani problem, gde se ustvari krije razlog dugogodišnje netrpeljivosti, nastavlja Đoković.

“Nakon nekoliko dana Pilić me je pozvao i rekao da od toga nema ništa, zato što je Janković pozvao Bobu Živojinovića, a on mu je kazao da Novak ima bolesno srce, bolesnu petu, da mu je tata nemoguć za saradnju, a nije poznavao ni tatu, ni Novaka. Napravio nam je haos od života”, ispričao je otac najboljeg tenisera sveta.

I pored svih prepreka, porodica je uspela da pomogne Novaku i pruži mu podršku u svakom smislu. Danas prvi reket sveta, sve uspehe ostvario je zahvaljujući ogromnom radu, veri u sebe i naravno – talentu.

Izvor: hellomagazin.rs