Možete zaraditi 1.000 evra mesečno uz plaćen stan i hranu: Mnogi nude takav posao, ali retko ko ga se prihvata

|

Tokom letnje sezone velika je ponuda poslova na poljoprivredi, u ugostiteljstvu i ostalim sezonskim delatnostima. Posebno tokom jula i avgusta potražnja je velika, ali sve je manje mladih koji bi da se oprobaju u raznim poslovima koji za jako kratko vreme donose veliku zaradu, a neki i do čak 1000 evra mesečno.

Miloš Turinski ispred “Infostuda” ističe da s prvim znacima proleća raste potražnja za zanimanjem – pastira. Ovo je jedan od najdeficitaenijih poslova u Srbiji. Zarada se kreće i do 1000 evra. Uz smeštaj i hranu, bez ikakvih računa čista zarada ostaje samo za vas. Nema dodatnih troškova, ali na veliku žalost nema ni zainteresovanih kadrova za ovu vrstu posla.

Seoski pastir Radenko Kamušić iz Đurđeva pune dve decenije čuva stada ovaca i krava širom Vojvodine, i iz prve ruke otkriva kakav je posao pastira, a iz njegove priče je jasno zbog čega se sve manje ljudi prihvata ovog posla.
Radenko kaže da je jako, jako težak život pastira.

“Zato što po ceo dan si na kiši i na vetru i po suncu sve zavisi kako. Najgore kada dođe zima, a ti njih zimi moraš pustiti da pasu, bez toga ne može”, priča Radenko.

Osim toga, mladima takođe smeta i što su na poslu pastira praktično odvojeni od sveta, i često nemaju internet, te i pored dobre zarade, obezbeđenog stana i hrane, ipak ne prihvataju ovakve poslovne ponude.

Izvor: nova.rs