Malo ko zna kako je legendarni Miha dobio nadimak “Barbika”: Ona je zaslužna za to (FOTO)

|

Naš slavni fudbaler Siniša Mihajlović, napustio nas je prerano u 54. godini života, a kada neko takav ode sa ovog sveta, sećanja se samo nižu.

Upravo je među mnogim sećanjima na njega, ono najupečatljivije bila duga kovrdžava kosa iz vremena dok je igrao u Crvenoj zvezdi.

On je upravo po tome dobio nadimak “Barbika” i to zahvaljujući Silvi Glišić, tadašnjoj sekretarici generalnog direktora Crvene zvezde, Vladimira Cvetkovića.

Jednom, kada je postao selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Siniša je ispričao kako je dobio taj nadimak.

– Igrao sam standardno, postizao i poneki pogodak. Ali, nakon što smo eliminisali Dinamo iz Drezdena, a naročito nakon pogotka koji sam dao Bajernu iz Minhena, i to dva minuta pred kraj meča, kada je Zvezda postala finalista Kupa šampiona, moja popularnost je tada porasla kod delija. Sada, nakon završene fudbalske karijere, mislim da mi je to najvažniji gol, jer da ga nije bilo, Zvezda ne bi ni igrala u finalu, niti bi bila prvak Evrope i planete. Sekretarica kluba Silva Glišić, me je zbog duge kose i osmeha nazvala Barbika, a tako su me dugo i svi drugi zvali iz milošte. Pobedivši OLimpik iz Marselja u Bariju, postali smo šampioni Evrope, a zatim pobedom nad Kolo-Kolom iz Čilea u Tokiju osvojili smo i Interkontinentalni kup i postali klupski prvaci planete. Tada sam postao, kao i svi ostali prvotimci Zvezde, opšteprihvaćen junak i miljenik, i to ne samo delija, već cele nacije! Rečju, godinu i po dana provedenih u Zvezdi su do sada najlepši deo mog života – rekao je tada Mihajlović.

Međutim, sudbina se poigrala i sa Sinišom i Silvom, jer je i ona preminula skoro mesec dana pre bivšeg fudbalera Crvene zvezde. Tačnije, 11. novembra 2022. godine.

Silva je bila veliki ljubitelj fudbala, još dok je bila devojka znala je imena svih igrača jer ju je otac, umesto brata, tada vodio na utakmice. Kasnije je saznalai sve njihove mane i vrline. Radila je po potrebi, jer, kako je tada rekla, klub nije fabrika da u četiri zatvoriš kapiju i odeš.

Ona im je bila na raspolaganju 24 časa, uvek je nekome nešto trebalo. Igračima koji su bili odvojeni od kuće završavala je preke poslove, dok je uveče slušala njihove ljubavne jade.

Kako je i sama naglasila, u vreme osvajanja Kupa šampiona 1991. godine, radila je šest meseci po 20 sati, a kući je išla samo da se okupa i presvuče i zatim se odmah vraćala na posao. I nikada nije zažalila zbog toga, jer je Zvezda tada postala dvostruki šampion – Evrope i sveta.

Izvor: kurir.rs