Zapanjujuća ispovest Milana Laće Radulovića od pre mesec i po dana: Otkrio nepoznate detalje – “Bio sam neželjeno dete”

|

Sin poznate Marine Tucaković, Milan Laća Radulović, koja nas je napustila prošle godine, u svojoj iznenđujućoj ispovesti pre mesec i po dana otkrio je nepoznate detalje iz njihovog života.

‒ Pre nego što su postali poznati Marina i Futa, moji mama i tata živeli su u kuhinji stana u Kneza od Semberije 10, a vlasnik je bio otac mamine najbolje drugarice. U tom kuhinjskom prostoru nalazili su se frižider, teški drveni sto za ručavanje, toalet i stepenice koje su vodile ka galeriji, koje je bilo skrovište mojih roditelja, gde se nalazio dušek i vredni predmeti koji su čuvani van domašaja dece ‒ rekao je Laća.

Tekstopisac Marina Tucaković je pored Milana imala i sina Miloša.

‒ U tom prostoru od samo 15 kvadrata prvo je začet Miloš. Iako planiran, život mu nije bio garantovan, jer je još kao beba osetio borbu. Lekari su ga posle tri operacije vezanih creva, nekim čudom spasli ‒ rekoao je Radulović za Alo!. ‒ Nakon što je mama saznala da je sa mnom u drugom stanju, prvo je htela prekine trudnoću, jer u njenom srcu nije bilo mesta za još jednu moguću traumu, a i u kuhinji nije bilo dovoljno prostora za još jednu bebu.

‒ Ujka Bata, moj deda stric kojeg je moja mama obožavala, omogućio joj je sva ta skupa putovanja jer je bio jedini član porodice koji je bio bogat. Upravo on je ubeđivao moju mamu da me ipak rodi, govoreći da će to dete biti genije i da neće zažaliti nijednog trenutka. Baka, uvek racionalna i realna, bila je na maminoj strani jer je znala da neće biti lako izdržavati i drugo dete, ali kako se usprotiviti molbi. E tako sam osuđen na život.

‒ Majka mi je jednom prilikom u afektu rekla, zbog tebe sam ovde završila, mislivši na Institutu za onkologiju, nekoliko dana nakon operacije.  Žena  koja je othranila dva bića koja su se još u utrobi suprotstavljala životu, bila je zaista u pravu, jer je skupo platila cenu naših života. I tek tad sam se zarekao da ću učiniti sve što je u mojoj moći da ona izađe živa sa klinike, čak i kad su prognoze bile drugačije.

‒ Kada je po drugi put primljena na onkologiju, neposredno posle terapije u Nemačkoj, njoj je stanje bilo kritično. Samo nekoliko dana nakon toga otpuštena je iz bolnice i doktori su joj dali najviše desetak dana. Hrabrili su nas da ne gubimo nadu, da je svaki dan nagrada.

Izvor: hellomagazin.rs