Kako doći do kredita ukoliko ste nezaposleni: Jednu caku svi moraju znati

|

Zbog sve lošije ekonomske situacije i dugova po računima koji se gomilaju, stalno nam je potrebno još novca. Da bi platili školovanje ili završili započete radove, mnogi građani traže spas u kreditima.

Prvi kriterijum koji morate ispuniti da bi ste se uopšte i mogli ponadati realizaciji kredita je da ste u stalnom radnom odnosu. Banke su vrlo rigorozne i u slučaju da niste stalno zaposleni ili da imate kašnjenje prema banci neće Vam odobriti kredit.

Postavlja se pitanje šta ako vam je kredit preko potreban, a vi ne ispunjavate ova dva bitna uslova? Zahtev za kredit umesto Vas, može da podneti neko iz vaše porodice ko je u stalnom radnom odnosu i nema kašnjenja u kreditima. Ako Vam je partner već prezadužen po osnovu kredita opet ste pred zidom.

Postoji još jedna caka pri apliciranju za kredit. Naime, nezaposleni koji imaju sredstva koja mogu da oroče, mogu da podnesu zahtev za „kredit 100% depozita“ u nekoj od banaka.

Ako u porodici imate mlađeg penzionera možete zatražiti kredit za penzionere. Oni imaju mogućnost dobijanja kredita po povoljnijim uslovima ali i kod njih postoje uslovi koji se moraju ispuniti da bi banke odobrile kredit. Penzioneri koji podnose zahtev za kredit moraju biti svesni da su kod njih najbitnije sledeće stavke:

Poslednja rata optlate kredita mora biti do navršenih 68/70 godina života. U nekim bankama uz uzimanja osiguranja života korisnika kredita, poslednja rata se može otplatiti do navršenih 75 godina starosti.

Izvor: kamatica.com