Jeftiniji od struje a brzo zagreje stan: Srbi ga retko koriste, a spas je za zimu – Mnogi i ne znaju za ovaj vid grejanja

|

Stigla je jesen, a sa njom i prvi hladni dani. Mnogi se plaše da će zbog biti problema sa energentima ove zime, pa traže alternativne načine za grejanje. Najbolje je pronaći uređaje koji će štedeti struju, a održavati toplotu.

Jedno od najboljih rešenja je kalorifer na plin, jer je on jeftiniji od struje. Šporet na drva je takođe dobra opcija, ali je cena ovakvog grejanja poskupela 70 odsto za godinu dana, a osim toga zahteva i dimnjak, te je u mnogim zgradama grejanje na drva neizvodljivo.

Kaloriferi su sjajan izbor ukoliko želite da zagrejete prostorije manje kvadrature. Mali su i možete ih lako premeštati iz sobe u sobu, što ih čini vrlo praktičnim za upotrebu. Možete izabrati kalorifer na struju ili na plin, a obe varijante dolaze u najrazličitijim oblicima i veličinama. Kaloriferi su naročito praktični kada, tokom hladnih dana, želite brzo da zagrejete prostoriju u kojoj boravite, ili ako veći deo dana niste kod kuće.

Ono što zna mali broj građana jeste da kaloriferi mogu biti i plinski. Iako su plinski kaloriferi manje uobičajen izbor, mogu se pronaći u različitim veličinama i različite snage rada. Plinski kaloriferi bolji su izbor što se tiče potrošnje, naročito zbog toga što je cena plina niža od cene električne energije. Posebno su praktični za upotrebu na kampovanju, recimo. Kaloriferi su sigurne, ekonomične i praktične grejalice, jednostavne za upotrebu i efikasne u svojoj nameni.

Izvor: mondo.rs