Grad Beograd oglasio se nakon izostanka Ivane Vulete na dočeku: Evo zbog čega je nisu pozvali

|

Ivane Vulete nije bilo na balkanu Skupštine grada Beograda i mnogi su se zapitali zbog čega. Potom je u medijima osvanula vest da je atletičarka bila sprečena da dođe jer se ne nalazi u Srbiji, a onda se ona oglasila i kratko poručila: “Ja samo ne idem nigde nepozvana. Između ostalog“, kratka je bila Ivana Vuleta.

Nakon oštre reakcije javnosti, čelnici Beograda su se oglasili i objasnili o čemu se zapravo radi.

Otvoreno su priznali da nisu direktno kontaktirali Vuletu, već da su čuli od trećeg lica da ona ne želi da dođe. I onda su rešili da promene odluku koja je do tog momenta bila praksa.

Grad Beograd i Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda doneli su odluku da svi sportisti koji osvoje medalje na velikim međunarodnim sportskim takmičenjima, kao što su Svetska prvenstva, Evropska prvenstva ili Olimpijske igre, a koji budu imali želju da za njih budu organizovani svečani dočeci ispred Skupštine grada Beograda, to mogu i da ostvare tako što će njihovi matični nacionalni savezi upućivati dopis Sekretarijatu za sport i omladinu za organizaciju ovih događaja.

„Grad Beogad će svim sportistima podjednako izlaziti u susret i davati na raspolaganje organizacione i druge kapacitete koje poseduje. Sama atmosfera i broj ljudi će uvek zavisiti od naših građana i mi na to, kao ni do sada, nismo mogli, niti ćemo moći da utičemo“, izjavio je gradski sekretar za sport i omladinu Nikola Penić.

Izvor: nova.rs