Novak ostao bez dva bitna člana tima – 18 godina su bili uz njega: “Praktično smo živeli zajedno”

|

Novak Đoković ostao je bez dva člana svog tima! Iznenađujuće informacije stižu iz tabora najboljeg tenisera sveta. Uz Novaka Đoković ubuduće neće biti dvoje ljudi koji su tu bili gotovo dve decenije.

Radi se o njegovom dugogodišnjem menadžeru Edoardo Artaldiju, kao i njegovoj poslovnoj partnerki Eleni Kapelaro. Njih dvoje više nisu deo Đokovićevog tima.

Jedan od glavnih razloga za to jeste činjenica da su Novak i Edoardo i Elena 18 godina sarađivali, te je došlo do određene vrste zasićenja, ali i pritiska. Zna se da nije lako pratiti Novaka koji je cele godine na turnirima širom sveta, pa je vreme za odmor poprilično suženo.

Artaldi je prvi put sreo Đokovića dok je radio za kompaniju sportske opreme “Serđo Takini”, koja je bila odgovorna za opremu teniske zvezde. Dve godine od tog susreta 2009. godine, počeli su zvanično sarađivati. Počevši od vođenja konferencija za medije i obavljanja uobičajenih PR dužnosti, Artaldi je postepeno postao ključni čovek u poslovnim aktivnostima i komercijalnim dogovorima Đokovića.

U poslednje vreme na turnirima širom sveta, umesto Artaldija, Đokovićevu stranu je predstavljala Elena, njegova saradnica, koja se brinula o imidžu najboljeg svetskog tenisera.

Treba napomenuti da je Đoković u januaru tokom turnira u Adelejdu izbacio Edoarda i Elenu sa tribina nakon što je izgubio set od Sebastijana Korde u finalu ovog turnira. Italijan je svojevremeno govorio o tome kakva je veza njega, Elene i Đokovića.

“Praktično smo živeli zajedno. Elena i ja smo pokušali da stvorimo atmosferu koja mu je neophodna znajući koliko vremena provodi putujući po svetu odvojen od porodice”, govorio je Edoardo.

Izvor: telegraf.rs