Gordana više voli testeru nego varjaču: Ostvario joj se životni san, bavi se jednim od najtežih muških poslova i potpuno uživa u tome (FOTO)

|

Jedna žiteljka sela Prebreza, Gordana Zbiljić, imala je jednu čudnu životnu želju, koja joj se na kraju i ispunila. Naime, ona je oduvek htela da postane drvoseča, a trenutno je i najbolja u ovom poslu u Toplici.

– Moja želja je bila da postanem drvoseča, ali onaj pravi – rekla je Gordana.

Na njenu sreću, to joj se i ostvarilo, jer je ona sve, samo ne običan drvoseča. Usuđuje se da seče drva koja se nalaze na najnepristupačnijim mestima i najrizičnijim terenima po šumama. Ona takođe vozi traktor i upravlja svim priključnim mašinama koje su joj potrebne za seču.

Ona je rekla da posao drvoseče kojim se bavi, njoj predstavlja pravo uživanje i da se još kad je bila dete, zaljubila u mašine.

Ovaj najbolji drvoseča u Toplici, pokazala je na delu kako seča izgleda. Ona je pričala o svom poslu, govorivši da se u njemu uči non-stop i suočava se sa novitetima stalno.

– Moraš da proceniš gde i kako će da padne drvo, da vodiš računa o svemu i na koji način ćeš ga oboriti. To je jedna veoma bitna stavka, ali sa godinama dolazi sve to iskustvo. Mnoge stvari sam naučila radeći kroz godine,jer se u ovom poslu čovek uči doveka. U šumi uvek može nešto novo da te sretne, postoje loša drveća, sa debelim stranama, ali ja sam to oduvek volela – kazala je Gordana, pa još dodala:

– Prvi put sam odsekla drvo sa 16-17 godina, sa svojim ocem koji mi je pokazivao načine rada i sve alatke koje se koriste u ovom poslu.

Ona inače, kvarove na testeri popravlja bez ičije pomoći, potpuno sama. Gordana je takođe porodična žena, ima supruga i decu, a njen muž je bio iznenađen kada je čuo čime se ona bavi.

Izvor: kurir.rs