Vučić: Srpska pšenica spremna za Albaniju – Svega ima dovoljno, biće omogućen kontrolisan izvoz robe

|

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas boravi u Vranju, gde obilazi fabrike “Haix” i “Teklas automotiv”. Nakon razgovora sa stranim investitorima i zaposlenima, predsednik je odgovarao na novinarska pitanja. Tom prilikom Vučić je istakao da su pšenica, ulje, brašno, a naročito kukuruz, sve traženiji u regionu i svetu.

Predsednik je objasnio da Srbija ima neke stare, ali i neke nove ugovore o izvozu čak 350.000 tona pšenice, ali je on sam zamolio Vladu Srbije da se taj izvoz zaustavi, jer bi nestalo 800.000 tona iz robnih rezervi, što takođe ne bi bio veliki problem, ali bi trebalo da se sačuva za građane regiona.

“Prve zvanične zahteve koje smo dobili, bili su u skladu sa tim ugovorima, potpisanim sa Albanijom. O tome sad razgovaramo i u najkraćem mogućem roku dozvolićemo izvoz pšenice u Albaniju. To je rešeno za kratko vreme”, kazao je Vučić.

Takođe, predsednik je napomenuo da će isto važiti za bilo koju zemlju u regionu, jer Srbija nema problem sa tim. Prema njegovim rečima, biće omogućen kontorlisan izvoz, kako se ne bi ugrozile potrebe domaćeg stanovništva, ponavljajući da kada kaže domaće, uvek misli i još 20-ak odsto preko realnih potreba, jer uvek treba da bude malo više.

“To je domaćinsko ponašanje. Ljudi u regionu, ni u okviru Otvorenog Balkana, niti u BiH ili Crnoj Gori neće imati problem”, rekao je Vučić, i poručio da je stanje dobro što se svih roba tiče i da nema razloga za brigu.

Izvor: espreso.co.rs