Violetino mlađe dete nije dobilo pomoć od 10.000 dinara: Odgovor iz Uprave za trezor je još više razbesneo majku

|

“Dete koje sam uredno upisala u vrtić, pa kasnije i u školu s izvodom iz matične knjige rođenih koji sam regularno izvadila u opštini, sada je nevidljivo za državnu pomoć. Kada sam uložila reklamaciju, odgovorili su mi, da ja treba da idem u Matičnu službu i ‘regulišem podatke’”, započinje Violeta Petrović iz Beograda, koja je od Uprave za trezor obaveštena, da je njeno trinaestogodišnje dete odbijeno za novčanu pomoć, jer postoji “neki problem u Matičnoj službi”.

Majka dvoje dece od 15 i 13 godina, uredno je prijavila decu za državnu pomoć od 10.000 dinara u predviđenom roku, a neprijatno iznenađenje stiglo je kada je novac uplaćen samo za starije dete.

Mlađe je ostalo bez novca, a kada je uložila reklamaciju, iz Trezora su uputili majku da u Matičnoj službi “reguliše podatke”.

Violeta za “Novu” objašnjava da su oba deteta rođena i prijavljena na istoj opštini, da nisu menjali mesto prebivališta, da do sada nikada nije imala problema prilikom upisa u vrtić i školu, kao i da kod sebe ima oba izvoda iz matične knjige rođenih, koji su joj, tvrdi ona, uredno izdati u Matičnoj službi.

Dodaje da joj nije jasno kako jedno dete može, a drugo ne može da dobije novčanu pomoć.

“Ja sam odmah uložila reklamaciju i prijavila da mi je mlađe dete ‘ispušteno’ za pomoć. Ostavila sam detetovo ime i prezime, datum rođenja, sve. Obavestili su me da će reklamacija biti rešena do 31. decembra, a juče mi je stigla poruka, da sad ja treba da idem do opštine i u Matičnoj službi proverim upis deteta. Da li je neki elektronski problem nastao kod njih, to nije moj propust, niti moj problem. Ja samo znam, da do sada nije bilo nikakvih naznaka da neki problem postoji, kad god sam vadila izvode za decu, sve je bilo regularno”, ispričala je ova revoltirana majka.

Izvor: nova.rs