Veroljub je majstor svog zanata kakav nigde u svetu ne postoji: Pravi sladoled od ajvara, kačkavalja i kamilice (FOTO)

|

Veroljub Šobić je diplomirani filolog, a njegova supruga Jasmina politkolog, ali se time danas ne bave. Oni su, kaže Veroljub, iz očaja počeli da prave sladoled, ali ubrzo se rodila ljubav.

Ovaj poslastičar iz Beograda već dugi niz godina pravi sladolede koji verno oslikavaju svaki ukus koji stoji u ponudi. U njegovoj poslastičarnici koju je nazvao neobično “Poslastičarnica” možete probati najneobičnije ukuse.

Veroljub je majstor svog zanata kad je reč o sladoledu, jedini pravi i prodaje sladolede najneobičnijeg ukusa poput onog od ajvara, kačkavalja, kamilice i lavande.

“Ovo je pravi zanatski sladoled. To znači da ovde ne koristimo nikakav repro-materijal, nego sirovinu. Znači kad vam kažem da imam sladoled od vina, pravim ga sa vinom, od drenjine sa drenjinom, od čokolade sa čokoladom koju ja sam pravim, ako je vanila, ide štapić od vanile, znači ne postoje nikakvi glukozni sirupi, arome, boje…”, kaže Veroljub.

Njegov sladoled jedu i u Italijanskoj ambasadi. “Bivši ambasador Manzo je dolazio u moju poslastičarnicu, po njegovim rečima, na najbolji sladoled i najbolji espreso u državi”. Kad su anegdote u pitanju, ima ih dovoljno za celu knjigu.

Veroljub kaže i da pravi majstor može da napravi sladoled od svega što je jestivo, a to radi već 32 godine i naglašava da je prvih 10 učio, a ostalih 22 se igra.

Njegovi sladoledi ne mogu nigde drugde da se probaju u Srbiji osim u Beogradu, u Zemunu, a neki čak ni u svetu – poput onog od kamilice, za koji su mu kapu skinuli i Italijani, koji su inače majstori sladoleda i kolege, koji mu rado i veoma često dolaze u goste.

Jedna žena iz Rima rekla mu je da tako dobrog sladoleda nema ni u Italiji, a da ga je ona probala.

Njegova supruga i ćerka su insistirale na lavandi, mada je on ne voli, a kamilica je njegov izum i ne postoji nigde drugde u svetu.

Ovi ukusi ne postoje nigde u svetu – da li biste probali?

Izvor: kurir.rs