Una Piale podelila recept za novogodišnje kolačiće: Stevan ih najviše voli u kombinaciji sa mlekom

|

Una Piale, supruga popularnog glumca Stevana Pialea, vodi vrlo uspešan blog Samo svega stavi dosta. U prazničnom postu podelila je recept za praznične kolačiće koje tradicionalno priprema za novogodišnje praznike.

Potrebno je: 250 gr brašna, 1 kašičica sode bikarbone, 1 kašičica praška za pecivo, 1/2 kašičice soli, 170 gr putera, 50 gr braon šećera, 100 gr šećera, 1 jaje, 3 kašičice arome vanile, 1 kašičica arome mente, “dugmići” od bele čokolade, 1 zdrobljena luša.

U jednoj činiji pomešajte brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i so.
U drugoj pomešajte puter sobne temperature sa obe vrste šećera. U smesu dodajte jaje i arome vanile i mente.

Spojite suve i mokre sastojke i mikserom mešajte najmanjom brzinom da se obrazuje gusto testo. Ubacite dugmiće od bele čokolade i komadiće luše (gledajte da luša ima ukus mente ili da nema neki poseban ukus) i umešajte prstima u testo.

Stavite da se hlade u frižideru bar jedan sat (ovo je obavezno radi lakšeg oblikovanja testa). Zagrejte rernu na 180°C, a zatim od testa pravite kuglice i poređajte ih po plehu, ali neka budu dosta odvojene jedna od druge jer će u rerni narastati.

Kad ih stavite u rernu, smanjite temperaturu na 150°C. Pecite dok ne dobiju bledozlatnu boju po ivici ili da blago pucaju po površini. Neće izgledati kao da su ispečeni, delovaće vam živo i mekano, ali tako i treba da bi, kad se ohlade, dobili željenu strukturu.

Izvor: hellomagazin.rs