Majka Dejana Dragijevića otvorila dušu: “Znam da niko od mojih nije kriv” – Ostala je potpuno sama i bespomoćna

|

Majka osumnjičenog za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić Dejana Dragijevića, Svetlana Dragijević, ostala je potpuno sama u porodičnoj kući u Zlotu.

Već dugo ispred njene kapije ne dežura policijska patrola a kako kaže, niko od familije joj ni vrata ne otvara, osim ponekad neko iz komšiluka.

“Bespomoćna sam i bolesna. Pala sam ispred kuće na stepeništu i onesvestila se, sada ugruvana danima ležim u krevetu. Nema ko ni čašu vode da mi primakne. Niko me više ne posećuje. Ponekad neko dođe iz komšiluka ali retko, baš kad imaju vremena. Život mi je skroz upropašćen. Jednog sam sina sahranila, drugi je u zatvoru, Rade zatvoren. Ja ni do doktora ne mogu da odem sama. Snalazim se kako znam i umem”, priča Svetlana Dragijević, koja je samo jednom u Višem javnom tužilaštvu od kada se zločin dogodio u prisustvu tadašnjeg advokata Nebojše Živanovića dala iskaz da o ubistvu male Danke ništa nezna i dobila status povlašćenog svedoka.

“Radoslav je tražio da se advokat promeni ja ništa ne znam o tome. Njega bi trebalo uskoro da puste kući valjda do 29. maja, a Dejan je u Beogradu. Kako će se ovo završtiti ne znam, ali znam da od mojih niko nije kriv. Policija me više ne posećuje, zar su malo ovde bili, vala dosta je više”, kaže Svetlana Dragijević.

Iako je priznao da je ubio malenu Danku Ilić 26.marta, Svetlana Dragijević ne veruje da je to istina, već ističe da je to učinio pod pritiskom.

Pored Dejana koji je priznao zločin u Beogradu u zatvorskoj psihijatrijskoj bolnici na veštačenju se nalazi i Srđan Janković, koji je kolima udario dete. Beživotno telo male Danke odneli su i bacilli na divlju deponiju na Starobanjskom putu.

Nakon dva dana, Dejan Dragijević je u saučesništvu sa bratom Daliborom i ocem Radoslavom telo deteta premestio na drugu lokaciju, koju ne želi da otkrije, tako da telo male Danke Ilić, nakon više od dva meseca još uvek nije pronađeno.

Dejanov brat, Dalibor Dragijević je nakon hapšenja preminuo u Policijskoj stanici u Boru, dok se otac Radoslav Dragijević još uvek nalazi u produženom pritvoru.

Izvor: telegraf.rs