Srpski turisti u 6 ujutro trče sa sve jaknama da bi uradili jedno: “Ne mogu da verujem šta se sve radi po grčkim plažama”

|

Turisti su spremni na sve kako bi osigurali dobro mesto na plaži, te se služe raznim metodama kako bi sačuvali što bolji prilaz moru, ležaljku ili pogled.

Međutim, da mnogi nemaju ni meru ni granicu kada je tolerancija u pitanju, pokazale su fotografije koje su skoro objavljene u Fejsbuk grupi “Live from Greece”, nastale na Atosu, u blizini grada Uranopolis.

Prizor uslikan u sedam sati ujutru autor je šaljivo opisao kao takmičarski duh balkanskih turista u igri “ko će brže ko će bolje”. Na fotografiji se vidi deo hotelske plaže na kojoj su već u to vreme sve ležaljke zauzete, odnosno “obeležene” peškirima ili torbama.

“Svakim danom moraš sve ranije “da se obezbediš”, a na plažu možeš i u podne, sve dok imaš preduzimljivog ranoranioca koji uredno zauzme prva tri reda”, piše autor iz Makedonije, dodajući da je takve situacije viđao i ranije, ali sada primećuje da naši ljudi to rade “korporativno”, odnosno da jedna odoba zauzima, kako piše, 20 ležaljki i to – za svaki slučaj, vođena mišlju: “Možda će doći još neko od naših”.

Ostali komentatori su se složili da iste prizore gledaju već godinama unazad.

“Ja sam to prvi put videla u Paraliji. U 6 ujutru, sa sve jaknama, trče da ostave peškire na ležaljkama”, “Ja ustajem u 5 ali nosimo svoje ležaljke. Da budem iskrena dok stignem do plaže (30m) već je i slobodna zona zauzeta”, piše u nekim od komentara.

Drugi, kojima se ova praksa nimalo ne dopada, odmah su ponudili neka rešenja.

“Dok ne pobacaju “rezervaciju”. U mnogim letovalištima je zabranjeno”, “Sramota”, “Sami smo krivi za to, jer tolerišemo tu bahatost. Lepo skloniš “obeleživače” i staviš svoje stvari”, “Užas. Treba zabraniti to..”, glase komentari.

Izvor: kurir.rs