Srbin se požalio na cene prasetine, pa za sve okrivio žene: “Gde su nestale domaćice koje same peku but u rerni”

|

Posel velikog vaskršnjeg posta nedelja je dan kada su se vernici omrsili, a običaj je da se na dan obeležavanja Isusovog uskrsnuća jede prasetina. Mnogi se u današnje vreme odlučuju da uskršnji ručak kupe, pre nego da ga sami pripreme, pa su i cene postale jako visoke. Jedan Srbin je otkrio koliko je platio pečenje za svoju prazničnu trpezu i šokirao cenom.

Ono što je u njegovom postu privuklo posebnu pažnju jeste to što je u drugom delu svoje objave na društvenoj mreži X, nekadašnjem Tviteru, vidno revoltirano “okrivio” domaćice što više ne spremaju prazničnu trpezu same, pa oni koji se bave ovakvom uslužnom delatnošću mogu da diktiraju visoke cene.

“Pečenje 3.000 dinara. Gde su nestale domaćice koje su same pekle but ili plećku u rerni?”, napisao je ovaj Srbin na pomenutoj društvenoj mreži i izazvao brojne reakcije.

“Skupa struja, meni nikako ne uspeva pečenje, skuva se, kožica nije hrskava, nego ko guma. Gledala sve preko Jutjuba – i ništa”, napisala je jedna žena, dok se muž druge pohvalio kako njegova, ipak, sve sprema sama, pa je podelio fotografiju da to i dokaže.

Jedna tviterašica je napisala da na Mirijevu kilogram plaća 2.000 dinara, a javio se i gastarbajter iz Beča sa informacijom da on u glavnom gradu Austrije prasetinu za trpezu plaća 17 evra.

Izvor: mondo.rs