Srbija se oprostila od Siniše Mihajlovića: Sinovi u suzama zbog jednog gesta na Marakani (VIDEO)

|

Derbi 20. kola Superlige Srbije između Crvene zvezde i Vojvodine danas se održao na Marakani, i to ne kao obična utakmica.

Ceo događaj posvećen je legendi fudbala Siniši Mihajloviću koji nas je napustio 16. decembra u Italiji, nakon duge i teške borbe. Marakana se sada poklonila legendarnom Siniši Mihajloviću.

Baš dva bivša kluba levonogog bombardera odigrala su prvi zvanični meč od njegovog preranog odlaska, a pre početka utakmice su čelnici beogradskih crveno-belih uputili poslednji pozdrav legendarnom Mihi.

Na centru najvećeg srpskog stadiona razvijena je zastava sa likom Siniše Mihajlovića, a predsednik Zvezde Svetozar Mijailović je Sinišinim sinovima predao Mihinim uramljeni dres sa brojem osam, kao i onaj sa brojem 11. Isto tako i od delegacije Vojvodine, koja je predvođena predsednikom Zbiljićem, Mihini sinovi su dobili dres “Stare dame” sa brojem koji je proslavio njihovog oca.

Oni su nakon toga, u društvu Dragiše Binića, otišli ispod severne tribine, a navijači su odmah zapevali “‘Ajmo svi u glas, Siniša Mihajlović jedan je od nas…”, dok su sa razglasa čule poslednje reči Zvezde za bombardera “Nebo se otvorilo, čuvaj nam Zvezdu…” sa jasnom aluzijom.

Osim brata Dražena Mihajlovića, ovom događaju prisustvovali su i Sinišini sinovi Nikolas i Dušan, a na stadionu su i deca iz Dečjeg sela Sremska Kamenica o kojima je Siniša brinuo. Svima je poznato da je na pozivnicama za njegovu svadbu bilo naglašeno da ne želi poklone – već donaciju za ovo
dečije selo.

Zvezda je dizajnirala i specijalne dresove sa Mihinom likom, koji će nakon utakmice biti izloženi na aukciji, kako bi se sakupio novac za donaciju u humanitarne svrhe. Takođe, čelnici fudbalskog kluba su danas doneli odluku da se deo zapadne tribine označen kao VIP, od sada naziva imenom legendarnog fudbalera.

Video snimak pogledajte OVDE.

Izvor: 24sedam.rs