Srbi ovo imaju na pretek, a Nemci plaćaju 8 evra za 15 komada: Nećete verovati šta kupuju – Imam pun šleper, nisam znao da sam milioner

|

Posle lukovine koja se pred Vaskrs u Srbiji prodavala i za 200 dinara po kesici, sada se pojavio snimak iz Nemačke, a mnogi su se začudili kada su videli šta se zapravo nalazi na rafu marketa.

Naime, na snimku koji možete pogledati OVDE, vidi se da su na rafu nemačkog marketa uredno poređani ostaci klipova kukuruza spakovani u kese.

“U Nemačkoj se prodaju ostaci klipa kukuruza. Komiljka ili kočanjka ili čutka kako se već u kom kraju Srbije zove 15 komada za 8 evra”, piše u objavi na Tviteru.

U pitanju je šapurika, komljika, kočanjka, tuluska ili čutka, u zavisnosti od toga u kom kraju Srbije živite, jer za ostatak kukuruza ima najmanje dvadesetak naziva. Oklasak je nusproizvod koji nastaje od kukuruza. Koristi se kao sirovina za grejanje, potpalu, ali se nekada koristio i u druge svrhe.

Pakovanje šapurike u Nemačkoj se prodaje po ceni od 9.99 evra (na sniženju 7.99 evra). Brojni Tviteraši komentarisali su da je neverovatno da se ovo prodaje, a bilo je i duhovitih komentara.

“Šta će im? Za potpalu?”, “Stoji li ova roba na polici gde je toalet papir?”Pa nije valjda da su ostali bez toalet papira?!”, “Čemu služe”, “Imam u selu šleper ovoga, nisam znao da sam milioner”, ređali su se komentari ispod objave.

“Neko vreme sam na selu, ima to svojih mana, ali šta se sve na selu ne plaća, kupuje ili šta se sve u gradu kupuje, a na selu je džabe a razdaljina npr. 5 km… Došli drugari da roštiljamo i kupili ćumur, a ja imam granja da ispečem vola a za još deset mogu da skupim”, dodao je drugi korisnik.

Nedugo potom, stiglo je i objašnjenje za šta se sve koristi oklasak.

“Korišćena kočanjka za: zatvaranje balona i flaša sa rakijom kao čep, loženje vatre, roštilja a posle loze najbolja za pečenje jagnjeta na ražnju, umesto ribaće četke, u toaletu, kada se ostružu paperjaste trošice zavijale se kao cigare”, objasnio je jedan Tviteras.

(Kurir.rs)