Spajaju se dve velike banke u Srbiji, uvode se bitne promene: Nema više čekanja u redovima

|

Blaž Brodnjak, predsednik slovenačke NLB grupe, potvrdio je danas informaciju da će Komercijalna banka i NLB banka Beograd do kraja aprila biti spojene u jednu banku, a novo ime banke biće NLB Komercijalna banka. Njihovim spajanjem biće poboljšan sistem poslovanja.

Brodnjak je istakao da će građani Srbije imati mogućnost da završe “bilo koju transakciju, u bilo koje vreme i na bilo kom mestu na planeti”, preko kontaktnog centra i video razgovora putem pametnog telefona, a sa razvojem digitalnih usluga nije ni potrebno posećivati poslovnice, jer svi poslovi mogu da se završe onlajn.

Potpisivanje će se vršiti digitalno preko biometričkog potpisa, pa tako neće biti potrebno fizičko prisustvo u poslovnici, osim ukoliko je u pitanju savetovanje sa stručnim licem oko rešavanja stambenog pitanja ili dugoročne štednje za školovanje dece ili penziju.

NLB grupa teži da se proširi i na hrvatsko trzište, kako bi postala prva i jedina bankarska grupacija koja će pokriti celo područje nekadašnje Jugoslavije i nuditi novi servis, kazao je Brodnjak.

Izvor: mondo.rs