Seničić o poskupljenju letovanja: Dve stvari bi mogle značajno podići cene

|

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (YUTA) Aleksandar Seničić izjavio je danas da je interesovanje za putovanja bilo mnogo veće nego prošle godine, sve do početka novonastale situacije, koja će dovesti do poskupljenja prevoza i takse za boravak.

“Imali smo jedan dobar broj bukinga, upita, interesovanje ljudi, ne samo kada su u pitanju letovanja, već i putovanja za praznike, ali je odjednom sve stalo, rekao je Seničić na TV Prva.

On je podsetio da je Grčka u ponedeljak ukinula obaveznost posedovanja PLF obrasca za ulazak u tu zemlju, a da je Crna Gora i Albanija najavila da će situacija biti kao i lane, te da će srpski turisti u te zemlje moći da ulaze bez posebnih uslova.

Najveće interesovanje srpskih turista je za putovanja u Grčku, Tursku, Crnu Goru, Egipat i Bugarsku, a iznenađuje činjenica da he ove godine ponovo poraslo interesovanje za Italiju i Španiju. Seničić očekuje da će se zbog opšte situacije smanjiti broj gostiju u Egiptu i Tunisu zbog čega bi mogle da padnu i cene.

Izvor: espreso.co.rs