Radnika sve manje, a potražnja velika: Mesečna zarada i do 100.000 dinara

|

Poslednjih meseci posao za koji je skočila potražnja je posao higijeničara.Ova pozicija isto je tražena kao one za vozača, pekara, mesara i ostalih sličnih zanata.

Minimalna cena sata koja se plaća za ovaj posao je 450 dinara. Medjutim, do radnica koje obavljaju posao higijeničarke za 450 dinara tesko je doci, pa se uglavnom za ovu uslugu izdvaja 500-600 dinara po satu.

“Ma, to je gotovo nemoguće. Toliko je teško danas pronaći higijeničarku da je to neverovatno. Čak iako zanemarimo da im je dnevnica skočila na više od 500 dinara, a da one kod vas moraju da ostanu po nekoliko sati, jednostavno ih nema i za njima je ogromna potražnja. Da ne pričamo o tome da tu treba biti oprezan, budući da nije svejedno da nekoga pustite u kuću da u njoj boravi nekoliko sati i to dok vi niste prisutni“, kažu za Infostud.

“Specifičan je to posao. Veoma zahtevan i vrlo iscrpljujući. Svaki klijent ima svoje želje i potrebe i bez izuzetka, želi da mu se kuća ili stan srede u što kraćem roku kako bi prošli što jeftinije. Istina, ima osoba koje vole da odugovlače, kako bi “ubile” još jednu satnicu, ali s druge strane, ima i poslodavaca koji preteruju u želji da se posao završi što pre“, priča Branka Radovanović iz Pančeva koja radi kao spremačica.

Iako je naporan, ovo je veoma isplatljiv posao:

“Ukoliko zapneš i radiš osam sati dnevno šest dana u nedelji, plus vikend kojim možeš da podigneš cenu, mesečno možeš da zaradiš i više do 100.000 dinara“, kaže Branka.

Izvor: kurir.rs