Predsednik Vučić: Cene naftnih derivata moraće da rastu i u Srbiji – To uopšte ne zavisi od nas

|

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da cene energenata rastu svuda u svetu i da će i u Srbiji cene svih naftnih derivati morati da rastu, jer to uopste ne zavisi od nas, kao i cena gasa.

Na novinarsko pitanje da li građani treba da brinu zbog nestašica roba i kako to da mi imamo, a drugi nemaju Vucić je odgovorio da su nam nesto dali Bog i vredne ruke seljaka, a za nešto se snalazimo.

Predsednik Srbije je istakao da imamo dovoljno i šećera i soli i svega ostalog, kao i da je rešen problem nabavke mleka u prahu i svih drugih vitalnih proizvoda i da ljudi nemaju potrebe da brinu.

Na pitanje kada je odlučio da se povećaju robne rezerve, Vucić je odgovorio da je to bilo u novembru i pocetkom decembra, ali primećuje da je to trebalo učiniti ranije. Napominje i da Kina pojačava nabavku uglja da bi sprečavali dalji rast cene električne energije.

“Građani ne treba da brinu, ali ne mogu da se smejem, nije mi do toga. Nadam se da će biti dovoljno mudrosti da se zavrsi sukob i taj jezik koji nema veze sa diplomatskim jezikom i državama i kompanijama”, istakao je Vučić i izrazio bojazan da sve ovo sto se desava nije ni blizu onog sto smo videli i kako kaže “plašim se da sam u pravu, ali nadam se da nisam”.

Izvor: nova.rs