Poznato ko će usvojiti bebu ubijene Nezime: Porodica jedva skupila snage da se oglasi – Majka pala u krevet

|

Devetomesečna beba koja je pronađena u lokvi krvi nakon ubistva majke Nezime Haćanović trenutno je u UKC Tuzla na Odeljenju pedijatrije. Prema saznanjima Republike, brigu o bebi preuzeće tetka i njen suprug.

“Mi ćemo da usvojimo dete. Devojčica je dobro i to je trenutno najvažnije pitanje”, rekao je novinarima mlađi muškarac koji se jedva držao pribran.

Nezimina majka pala je u krevet i nije sposobna ni sa kim da razgovara, kao ni sestra. U jednom trenutku sestra je izašla ispred kuće da bi se dogovorila sa suprugom oko procedure preuzimanja Neziminog tela sa obdukcije i oko organizacije sahrane. Plakala je i držala se za glavu.

Zet ubijene Nezime poručio je da niko od porodice Hećimović trenutno nije spreman da govori za medije jer im je jako teško.

Građani Gradačca su ogorčeni zbog femicida i što Nezimu Hećimović nisu zaštitile institucije kada porodica to nije mogla.

“Nije smela da ga ostavi jer je bio opasan kriminalac. Trpela ga je dok nije postalo nepodnošljivo. Imala je plan da pobegne u inostranstvo sa ćerkom, ali nije nalazila način”, rekao je čovek upućen u dešavanja.

Izvor: republika.rs