Ovo je žena koja ima najviše potomaka u Srbiji: S mužem Radomirom izrodila je petnaestoro dece i do sada dočekala 34 unučeta

|

Mira Arambašić iz Beograda je majka petnaestoro dece. Ona i njen suprug Radomir dobili su šestoro dečaka i devetoro devojčica. Danas su ponosni baka i deka čak 34 unučeta. Lako bi se i s pravom mogla nazvati srpskom majkom, jer je reč o ženi koja ima najviše potomaka u Srbiji a verovatno i najbrojnijom porodicom.

Mira je gostovala u jednoj emisiji na TV Prva, te je ispričala kako je živeti u tako velikoj porodici, a u njenom gostovanju najzanimljivije je bilo to da kaže kako joj se zovu sva deca i koliko imaju godina.

“Zoran 40 godina, Zorica 39 godina, Desanka, Maja, ne mogu sad tačno godina, ali od 40 do 19 godina… Zovu se: Zoran, Zorica, Desanka, Maja, Dejan, Goran, Ivana, Tanja, Milica, Milan, Jelena, Ljiljana, Veselin, Petar i Isidora”, ispričala je Mira. Rekla je da nije planirala da izrodi toliko dece, ali da se zbog toga uopšte ne kaje.

“Nije bila baš moja želja, ali to je dar od Boga”, objasnila je Mira kako je u to vreme, pre 40 godina, bilo kada su dobili prvo dete: “Bilo nam je jako lepo, kao i sa svakim sledećim detetom. Jeste bilo i poteškoća ali uglavnom je sve bilo dobro.”

Njih je 7.marta 1999. godine posetio patrijarh Pavle, te je za nju to jedan od najdražih datuma.

Jako je teško zamisliti kako je kako svi zajedno okupe, toliko dece i unučića svi na jednom mestu.

– Kolektivno se sada srećemo samo za slavu, mnogo nam je teško da se okupimo svi, jer nas ima mnogo – rekla je Mira kroz šalu.

Samo je jedna od ćerki krenula majkinim stopama, te ima 11 dece, a ostali imaju po dvoje-troje.

Mira je želela da uputi i savet svim mladim ljudima.

– Neka šire svoju porodicu i neka imaju što više dece. Zaista sam imala sreće, jer mi je svaki porođaj prošao uredno, nisam imala nikakvih poteškoća – saopštila je ova hrabra žena.

Izvor: kurir.rs