Ovo je Veljko iz Potere kome cela Srbija aplaudira: Malom Todoru iz Niša poklonio na stotine hiljada dinara osvojenog novca

|

Sinoć su gledaoci kviza Potera uživali u spektakularnoj epizodi. Osim brilijantnog znanja koje im je pomoglo da osvoje 1.740.000 dinara, oboren je rekord najviše pojedinačno odbranjene sume u kvizu, a jedan od takmičara je potezom oduševio je javnost u Srbiji!

Student Veljko Kotlaja iz Priboja u zajedničku kasu doneo je čak 1.500.000 dinara, što je i najviše ponuđena suma za odbranu do sada. Mladi Veljko je u ovom delu igre imao samo jedan netačan odgovor.

Nakon što su takmičari zajednički u poslednjem krugu igre osvojili 1.740.000 dinara student Veljko humanim gestom je još jednom osvojio gledaoce.

Kada ga je voditelj Memedović upitao kako će potrošiti osvojeni novac, Veljko je izjavio da će svoj deo osvojene sume donirati u humanitarne svrhe, odnosno za lečenje Todora Stojanovića iz Niša koji se leči u Turskoj.

Kako se navodi na sajtu udruženja “Budi human” Todor (2021) je dete iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće, a već u porodilištu dolazi do komplikovanja njegovog zdravstvenog stanja, opisana je neonatalna konvulzija u prvih 48 sati života, a par dana nakon toga ustanovljena obostrana upala pluća.

Više upala pluća dovele su do još većih komplikacija njegovog zdravstvenog stanja, te je bio i životno ugrožen. Todor ima dijagnoze Epilepsia non specificata, Encephalopathia non specificata, Insufficientia respiratoria chronica i Paralysis plicarum vocalium et laryngis – stoji na sajtu.

“Neurološki je i dalje u stanju izmenjene svesti, uspavan. U ovakvom njegovom stanju, vreme igra ključnu ulogu, te bi bilo kakav prekid dijagnostike i vraćanje za Srbiju samo dovelo do dodatnog pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja. Porodica je do sada lečenje finansirala samostalno i iscrpela sve resurse pa se ovim putem obraća svim humanim ljudima da im pomognu kako bi Todor nastavio lečenje i napredovao”, piše na pomenutom sajtu o malom Todoru iz Niša.

Potez takmičara potere pohvalili su i mnogi korisnici društvenih mreža.

“Veljko Kotlaja … Sa još dvojicom takmičara u kvizu “Potera” osvojili su 1740000 dinara i Veljko je svoj deo poklonio detetu Todoru Stojanoviću iz Niša koji se leči u Turskoj … Veljko … Sine … Daj Bože 100 godina da živiš. Hvala Bogu što postoje ovakva deca”, napisao je jedan korisnik mreže X.

“Naklon do poda dečače! Sreca te uvek pratila! Živ bio!”, navodi se u jednom od mnogobrojnih komentara.

Izvor: kurir.rs