Oglasio se Dušan kome su izbušene sve 4 gume u Sarajevu: “Nema razloga da se ne osećam dobrodošlo”

|

U ulici Tabašnica u sarajevskoj opštini Centar, u toku noći između 1. i 2. januara došlo je do incidenta u kojem su za sada nepoznati počinioci izbušili gume na parkiranim automobilima. U ulici je bilo parkirano više vozila, a kako je jedino na ova dva vozila pričinjena šteta, može se pretpostaviti da su počinioci ciljano bušili gume.

Tim povodom oglasio se jedan od vlasnika vozila kojem su probušene sve četiri gume, Dušana Milošević. Inače, radi se o dva automobila, jedan je marke “Volvo” beogradskih registarskih oznaka a drugi marke “Dacia” sa registracijama Novog Sada. Vlasnici vozila su prijatelji koji su sa porodicom i prijateljima u Sarajevo zajedno došli turistički kako bi tamo proveli praznike.

Dušan je za Espreso rekao da je slučaj odmah prijavljen policiji u Sarajevu, a otkrio je i šta je saznao od ljudi koji žive u blizini, a koji su se zatekli na mestu događaja.

“Vlasnik vozila koji je bio parkiran pored mog, rekao nam je da ovo nije usamljeni slučaj i da se u tom delu grada i ranije dešavalo da se pričinjava šteta na automobilima srpskih i hrvatskih tablica. Rekli su nam i da sumnjaju na jednog momka koji živi u blizini”, ispričao je Dušan Milošević iz Beograda.

On je dalje objasnio da se oseća bezbedno i da nema razloga za strah.

“Da je u pitanju napad na osnovu nacionalne pripadnosti, verovatno jeste, ali sumnjam da ta osoba zna šta znači nacionalna pripadnost. Ne bih rekao da je ovo atak na Srbe i ne vidim razloga da se ne osećam dobrodošlo u Sarajevo”, dodao je Milošević.

Automobili su prebačeni u privatnu garažu, a Dušan se ovom prilikom zahvalio svim Sarajlijama koji su mu pritekli u pomoć, od vulkanizera do ugostitelja.

“Policiji u Sarajevu bih se posebno zahvalio, izašli su na teren izvršili uviđaj i sve su odardili profesionalno, mogu reći i prijateljski”, zaključio je Dušan.

Izvor: espreso.co.rs